BET
15874.35
0.35%
BET-TR
32939.26
0.36%
BET-FI
57275.27
0.07%
BETPlus
2356.96
0.38%
BET-NG
1134.77
0.2%
BET-XT
1357.86
0.35%
BET-XT-TR
2785.94
0.36%
BET-BK
2974.25
-0.02%
ROTX
35325.49
0.23%Prețul monedei digitale Ethereum atinge maximul ultimelor 2 săptămâni în timp ce Bitcoin se confruntă cu dificultăți

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

A mai trecut o săptămână în care nu am văzut schimbări notabile de preț pentru monedele digitale majore, Ethereum fiind singura excepție.

Prețul celei de-a doua celei mai mari criptomonede a depășit pragul de 2.300 USD în weekend, înaintea actualizărilor majore ale protocolului, care alimentează apetitul investitorilor pentru ETH. Între timp, Bitcoin s-a tranzacționat lateral între 36.500 și 32.000 de dolari, ceea ce a contribuit la un calm relativ pe celelalte sectoare ale pieței criptografice. Dominația Bitcoin a scăzut la 44,9%.

Capitalizarea tuturor activelor digitale aflate în circulație a crescut la 1,39 trilioane, în timp ce un volum mediu zilnic de tranzacționare este înregistrat la 65,62 miliarde de dolari.

Rețeaua Bitcoin suferă cea mai mare scădere a dificultății miniere din istoria sa

Dificultatea minieră a rețelei Bitcoin a scăzut recent cu aproape 28%, ceea ce reprezintă cea mai mare scădere înregistrată vreodată, pe măsură ce rețeaua se adaptează la scăderea masivă a ratei de hash după recentele represiuni ale Chinei asupra minerilor de monede digitale.

Dificultatea minieră a Bitcoin măsoară puterea de calcul necesară pentru validarea tranzacțiilor BTC. Rețeaua ajustează nivelul de dificultate la fiecare două săptămâni pentru a reflecta concurența dintre mineri. Recenta scădere a dificultății sugerează că există o concurență mai redusă.

Bitcoin a suferit cea mai mare scădere privind complexitatea minatului în acest weekend. Sursa: The Block

 

Rata mai mică de hash a dus la o rată mai lentă a producției de blocuri. Sursa: The Block

Sursa: xStation5

Având în vedere cea mai recentă scădere, mineritul este acum mult mai atractiv din punct de vedere economic pentru mulți participanți actuali și potențiali.

Ca atare, în zilele următoare ar putea să înceapă să funcționeze mai mulți mineri, crescând rata de hash și astfel atenuând necesitatea de a scădea mult mai mult complexitatea.

BITCOIN s-a tranzacționat recent într-o mișcare laterală locală. Criptomoneda nu a reușit, din nou, să depășească rezistența de la 36.500 USD, iar continuarea evoluției în intervalul de tranzacționare pare a fi scenariul de bază. În cazul în care scăderile vor continua, investitorii ar trebui să se concentreze pe nivelul de 32.000 de dolari, unde pot fi găsite reacțiile anterioare ale prețurilor.

CITESTE SI:  După un an record în 2023, Fondul Proprietatea își bugetează un profit net de 28,3 mil lei, în scădere semnificativă față de anul trecut

Prețul Etherului atinge maximul ultimelor 2 săptămâni pe măsură ce se apropie fork-ul din Londra

Ether-ul a fost unul dintre cele mai performante active de pe piața monedelor digitale săptămâna trecută, deoarece investitorii rămân prudenți dar optimiști cu privire la viitorul ”fork” din Londra, care este de așteptat să aibă un impact pozitiv asupra valorii Ether-ului datorită mai multor propunerii de actualizări, inclusiv tranziția consensuală la un “proof-of-stake” ecologic și a unei caracteristici „scarcity” care va reduce numărul de token-uri aflate în circulație.

Între timp, Twitter și Reddit au licitat ambele trei „CryptoSnoos”, NFT-uri construite pe blockchain-ul Ethereum pe OpenSea pentru 105, 175 și, respectiv, 115 ETH. Twitter a urmat exemplul Reddit și a creat opt ​​NFT-uri de vânzare prin „The 140 Collection” pe Rarible.

Acest lucru indică faptul că, în ciuda vânzării recente de pe piața monedelor digitale, adoptarea aplicațiilor bazate pe Ethereum este în continuă creștere. Spre deosebire de Bitcoin, care poate fi utilizat doar ca depozit de valoare sau monedă speculativă, blockchain-ul ETH acumulează valoare fundamentală și continuă să se îmbunătățească.

Oferta la bursă a scăzut cu 6% în ultimele trei luni. Sursa: Santiment.net

Sursa: xStation5

Între timp, aprovizionarea la bursă confirmă faptul că prețul Ethereum rămâne în creștere dintr-o perspectivă pe termen lung. Din aprilie, această valoare a scăzut de la 23,0 milioane la 20,8 milioane ETH, ceea ce sugerează că investitorii își retrag monedele virtuale de pe bursă în așa numitele “portofele reci”, deoarece se așteaptă ca prețul să urce în viitorul apropiat.Prețul ETHEREUM a crescut duminică la 2.385 de dolari, cea mai mare valoare înregistrată de pe 18 iunie, însă cumpărătorii nu au reușit să mențină impulsul, iar prețul a scăzut sub media mobilă de 200 de perioade (linia roșie) și se apropie în prezent de limita inferioară a formațiunii wedge. Dacă se produce o spargere în jos, atunci mișcarea descendentă poate accelera spre suportul de la 2.025,00 USD.