BET
15033.96
1.36%
BET-TR
31040.47
1.36%
BET-FI
57453.7
0.53%
BETPlus
2230.89
1.29%
BET-NG
1103.23
1.44%
BET-XT
1295.7
1.29%
BET-XT-TR
2645.03
1.29%
BET-BK
2828.99
1.31%
ROTX
33405.38
1.41%


Life is Hard raportează rezultate în creștere în urma unui progres semnificativ pe toate direcțiile strategice

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Business-ul Life Is Hard, companie clujeană de dezvoltare software listata pe BVB sub simbolul LIH, continuă tendința de creștere prezentată în perioadele anterioare de raportare și încheie primele nouă luni ale anului în curs cu un profit net în sumă de 5,84 mil RON, acesta fiind cu 34,59% mai mare față de aceeași perioadă a anului anterior.

Această dinamică a fost susținută de creșterea generată din divizia de Insurance, ceea ce a dus la o majorare cu 9,56% a cifrei de afaceri LIH.

Indicatorii de marjă, solvabilitate și risc, au evoluat favorabil în raport cu perioada de referință, reflectând creșterea performanței și a profitabilității în condiții de securitate și echilibru financiar pe termen scurt, mediu și lung.

Cât privește lichiditatea, valoarea indicatorilor ne indică faptul că Life Is Hard deține resursele necesare pentru a-și acoperi datoriile curente pe seama activelor curente.

Rezultate financiare LIfe is Hard. Sursa BVB

Divizia de Insurance continuă trendul ascendent și în trimestrul trei al anului în curs, veniturile înregistrate de către divizie la finalul perioadei de raportare marcând o creștere cu 70%, comparativ cu perioada anterioară de raportare (30.09.2022).

Din punct de vedere al mișcărilor sesizate în piața de asigurări din România, se estimează ca operațiunile de consolidare a poziției unor mari jucători din piață, mișcări care au avut loc încă din anul 2022, să continue.

Așteptarea este de o posibilă contracție a numărului de intermediari din piață. Aplicația 24Broker.ro a venit în sprijinul acestor operațiuni de M&A prin alocarea dinamică a resurselor necesare pentru procesele tehnice care vizează importurile de date.

CITESTE SI:  ROCA Industry raportează o cifră de afaceri de peste 400 mil. lei în primele trei trimestre din 2023, în crestere cu 7,9%

Astfel, s-a înregistrat o creștere de 16% a numărului de polite emise prin 24Broker.ro comparativ cu perioada similară a anului trecut și o creștere medie de 32% a PBS (primelor brute subscrise) față de anul trecut.

Life Is Hard nu a resimțit un impact al acestor mișcări din piață, din perspectiva faptului că “marii jucători” se află deja în portofoliul companiei, ceea ce face ca veniturile să fie constante și pe trend de creștere.

Strategic, divizia de Insurance se concentrează pe mai multe aspecte cheie care au drept unic scop atingerea obiectivelor companiei pe termen mediu și lung.

Life Is Hard continuă proiectul de digitalizare a instituției Consiliului Județean Cluj, derulat în asociere cu Cloud Soft, Nordlogic Software și Efectro.

Valoarea întregului proiect se ridică la suma de 2.897.697 RON fără TVA, în urma căruia vor fi realizate cele trei aplicații informatice intuitive – Atlasul Teritorial, Ghișeul Unic și Digitalizarea Arhivei.

La finalul celor nouă luni ale anului în curs, divizia de Teleco & ITC a înregistrat vânzări în sumă netă de 7,93 mil RON, parcurgand un trend descrescător, similar celui prin care trece întreaga industrie de telecomunicații.

Influențele principale vin din investiții în infrastructură, dar și din nevoia de identificare a unor surse alternative de revenue, factori care pun presiune pe politicile comerciale și vânzările generate inclusiv pe segmentul B2B.