BET
15874.35
0.35%
BET-TR
32939.26
0.36%
BET-FI
57275.27
0.07%
BETPlus
2356.96
0.38%
BET-NG
1134.77
0.2%
BET-XT
1357.86
0.35%
BET-XT-TR
2785.94
0.36%
BET-BK
2974.25
-0.02%
ROTX
35325.49
0.23%Vicepreședintele AAF, Cristian Pascu, a fost ales membru în Consiliul de Administrație al Bursei de Valori București

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Cristian Pascu, Directorul Departamentului Instituții Financiare din BCR și Vicepreședinte al Asociației Administratorilor de Fonduri din România (AAF), a fost ales membru în Consiliul de Administrație al Bursei de Valori București, pentru un mandat de patru ani.

Mă onorează încrederea pe care mi-au acordat-o acționarii Bursei de Valori București prin acest vot. Companiile din România știu că au în Bursa de la București un partener alături de care se pot dezvolta și își pot creste business-urile pentru a accede într-o ligă superioară, iar investitorii sunt marii câștigători.

Listarea Hidroelectrica din această vară a fost momentul în care Bursa de la București a arătat că este pregatită să intre într-o altă ligă a piețelor de capital și cred, cu tărie, că acesta este doar începutul.

Îmi propun ca, împreună cu ceilalți colegi, să sprijin dezvoltarea pieței de capital locale, care are un potențial imens și care poate transforma România într-unul din polii de investiții și de dezvoltare din regiune și chiar de pe continent.

Din poziția de membru al board-ului Bursei, voi continua să promovez și să încurajez investițiile în fonduri mutuale, așa cum BVB a făcut-o și până acum, fiind în permanență alături de Asociația Administratorilor de Fonduri și de investitorii noștri. Mulțumesc pentru încredere și vă asigur că vom face treabă excelentă împreună”, a declarat Cristian Pascu, membru nou ales în CA al BVB.

Absolvent al Academiei de Studii Economice din București, Cristian Pascu are o experiență de peste 25 ani în piața de capital. Este Directorul Departamentului Instituții Financiare din BCR, membru al Asociației pentru Pensii Administrate Privat din România și Vicepreședinte al Asociației Administratorilor de Fonduri din România, poziție din care a participant în multe grupuri de lucru pentru modificarea legislației referitoare la fondurile de investiții și la fondurile de pensii. Are un masterat în Management Financiar și în Politici Publice și Integrare Europeană.

CITESTE SI:  ROCA Industry majoreaza capitalul social la 248,7 mil RON la finalul etapei II de plasament privat

Îl felicităm pe colegul nostru, Cristian Pascu, pentru numirea în CA al BVB, și suntem convinși că expertiza și experiența sa vor completa know-how-ul profesioniștilor care vor conduce pentru următorii patru ani Bursa de Valori București.

Cristi Pascu este un profesionist desăvârșit alături de care noi, boardul AAF am lucrat la reglementările pentru simplificarea legislației de funcționare a fondurilor de investiții dar și în proiectele de atragere de investitori noi, cum este proiectul de educație financiară <<Economisește inteligent!>>”, a declarat Horia Gustă, președintele AAF.

Acționarii Bursei de Valori București au ales, miercuri, un nou Consiliu de Administrație pentru următorii patru ani. Noii membri ai boardului sunt: Cristian Pascu (Director Departament Instituții Financiare BCR, Vicepreședinte AAF), Daniela Secară (Director General BT Capital Partners); Șerban Marin (Manager tranzacții Evergent Investments), Loredana Chitu (head of Capital Markets Dentons), Radu Hanga (președintele BVB), Remus Vulpescu, Robert Pană (Swiss Capital, actual membru de board), Octavian Molnar (IFB Finwest, actual membru de board) și Claudia Ionescu (BRD, actual membru de board).

Noile mandate vor începe din 13 februarie 2024, data expirării mandatului membrilor actuali ai CA ai BVB.