BET
15033.96
1.36%
BET-TR
31040.47
1.36%
BET-FI
57453.7
0.53%
BETPlus
2230.89
1.29%
BET-NG
1103.23
1.44%
BET-XT
1295.7
1.29%
BET-XT-TR
2645.03
1.29%
BET-BK
2828.99
1.31%
ROTX
33405.38
1.41%


Certinvest închide anticipat oferta publică iniţială de investiţii în fondul Certinvest TARGET 2035

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

SAI Certinvest SA, prima societate independentă de administrare a fondurilor de investiţii autorizată din România, anunţă închiderea anticipată a ofertei publice iniţiale a fondului de investiţii alternative Certinvest TARGET 2035.

Astfel, fondul a colectat de la investitori într-o perioadă mai scurtă de timp suma ţintă anunţată în documentul de ofertă.

Lansat ca răspuns la nevoile exprimate de români pentru produse financiare cu orizont lung de timp, cu expunere atât pe piaţa internaţională cât şi pe cea locală, Certinvest TARGET 2035 este un produs financiar cu orizont de timp prestabilit, anul 2035.

Fondul investeşte într-o primă fază în proporţie de 70% în acţiuni şi în titluri de participare tranzacţionate care investesc preponderent în acţiuni.

Expunerea fondului este diversificată la nivel global şi are toleranţă mai mare la risc în primii ani, când orizontul investițional este îndepărtat. Alocarea activelor se reorientează treptat către instrumente financiare cu venit fix, astfel încât riscul investiţional să fie redus pe măsură ce data ţintă, 2035, se apropie.

Spre deosebire de fondurile de pensii private, Certinvest TARGET 2035 are un nivel ridicat de lichiditate. Astfel, un investitor îşi poate retrage investitia trimestrial, în perioada în care fondul este deschis pentru operaţiuni de răscumpărare, respectiv 01-25 ale lunilor martie, iunie, septembrie sau decembrie – şi nu doar în momentul atingerii orizontului de timp prestabilit.

CITESTE SI:  Meta Estate Trust investește 1,4 mil de euro într-un proiect rezidential premium, de tip boutique, în București

Un avantaj faţă de invesţiile pe cont propriu este că fondul este gestionat de profesionişti cu mulţi ani de experienţă în piaţa de capital, oferind un grad mai ridicat de încredere în atingerea randamentelor propuse.

Ȋn plus, un fond cu orizont de timp prestabilit reprezintă o opţiune de investiţie diversificată care este ajustată automat în timp, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului. Nu în ultimul rând, costurile de tranzacţionare sunt menţinute la minimum, Certinvest TARGET 2035 beneficiind de comision 0 atât la subscriere cât şi la răscumpărare.

Ȋnchiderea anticipată a ofertei publice iniţiale pentru Certinvest TARGET 2035 arată atât apetitul investitorilor din România pentru investiţii pe termen lung, cât şi încrederea în SAI Certinvest ca administrator de fonduri.

Este un nou semnal că lucrăm cu pasiune pentru clienţii noştri, pentru a le oferi independenţa financiară de care au nevoie. Le mulţumesc înca o dată pentru încrederea în noi şi reafirm angajamentul echipei pentru excelenţa în investiţii“, a declarat Alexandru Voicu, CEO SAI Certinvest.

Produsele financiare cu orizont de timp prestabilit sunt extrem de populare în afara României, în special în rândul persoanelor care au obiective pe termen lung, cum ar fi achiziţionarea unei case, şcolarizarea copiilor la universităţi internaţionale de top, o retragere mai devreme din câmpul muncii, sau asigurarea de venituri suplimentare la vârsta pensionării.