BET
15874.35
0.35%
BET-TR
32939.26
0.36%
BET-FI
57275.27
0.07%
BETPlus
2356.96
0.38%
BET-NG
1134.77
0.2%
BET-XT
1357.86
0.35%
BET-XT-TR
2785.94
0.36%
BET-BK
2974.25
-0.02%
ROTX
35325.49
0.23%Firma de Investment banking Blu Capital Partners a devenit membră a grupului internațional M&A Worldwide

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Blu Capital Partners (BCP) a devenit membru exclusiv pentru România la M&A Worldwide (MAWW), unul dintre cele mai importante grupuri globale de experți în Investment Banking, cu peste 45 de birouri în 35 de țări, pe toate continentele.

Acest parteneriat consolidează potentialul României în zona de fuziuni și achiziții (M&A) și atragere de finanțări, facilitând accesul companiilor românești la jucători strategici și fonduri de investiții cu o acoperire globală.

Activitatea MAWW se concentrează pe zona de tranzacții mid-market (cu o valoare între 5 și 100 milioane EUR), același segment în care este activ și Blu Capital Partners.

Integrarea BCP în M&A Worldwide aduce o deschidere globală și oportunități valoroase în domeniul fuziunilor și achizițiilor, facilitând tranzacții cu investitori internaționali pentru companii din Romania.

Aproximativ 80% din tranzacțiile închise de-a lungul timpului de către BCP au inclus o contra-parte externă (cumpărător, investitor, companie țintă).

MAWW a fost înființată în urmă cu peste 20 de ani și cuprinde peste 500 de experți în fuziuni și achiziții, care au orchestrat cu succes în ultimii 5 ani peste 2.800 de tranzacții în valoare totală de peste 34 de miliarde EUR.

În 2022 grupul MAWW a închis peste 500 de tranzactii, cu 10% mai mult față de 2021, în ciuda evoluției negative a pieței de M&A, care a înregistrat cu 14% mai puține tranzacții la nivel global.

Valoarea cumulată a tranzacțiilor finalizate în 2022 de către MAWW a fost de aproximativ 13 miliarde EUR (+35% față de 2021), cu o valoare medie a tranzactiilor de aproximativ 26 milioane EUR.

Aderarea la grupul internațional MAWW confirmă poziția noastră puternică pe piața de consultanță investment banking pentru segmentul mid-market și reflectă viziunea BCP de a consolida relațiile globale cu investitorii și capacitatea de a atrage investitori strategici și financiari internaționali pentru clienții din Romania.

Această afiliere ne va permite nu doar să obținem un număr mai mare de oferte pentru clienții noștri, dar și să maximizăm prețul obținut de clienții noștri pentru tranzacțiile M&A în care ne implicăm, printr-o putere de negociere crescută în tranzacții”, afirmă Tudor Mafteianu, Fondator & Managing Director BCP.

MAWW operează în 12 grupuri de industrii dedicate, fiecare reunind experți în tranzacții din domeniile respective, precum tehnologie, sănătate, servicii financiare, producție, energie, bunuri de consum, automotive, servicii, transport, logistică și construcții.

CITESTE SI:  Romgaz estimează o scădere cu aproape 10% a veniturilor în 2024 pe fondul reducerii producției de gaze naturale

Ca membru al grupului MAWW, BCP acumulează acum noi perspective internaționale, specifice unor sectoare diverse, de care vor beneficia clienții săi.

Una dintre caracteristicile importante ale M&A Worldwide este specializarea sa în diverse sectoare, membrii grupurilor de industrii aducând valoare semnificativă în procesele M&A.

De asemenea, relațiile strânse pe care fiecare membru MAWW le are cu investitorii strategici sau financiari din regiunea sa completează propunerea de valoare pe care BCP o poate oferi clientilor săi.

Vorbim despre o soluție completă în zona de M&A și finanțări, care cuprinde identificarea partenerului potrivit de oriunde din lume, expertiza sectorială si tranzacțională deosebită, alături de abordarea antreprenorială care deja ne-a consacrat”, adaugă Dragoș Tudose, Senior Manager BCP.

În ultimii doi ani, Blu Capital Partners (BCP) a jucat un rol semnificativ în facilitarea mai multor tranzacții cheie, consolidându-și astfel poziția pe piața de fuziuni, achiziții și finanțări mid-market din Romania și din regiune:

• asistența acordată grupului BMF, principalul furnizor de servicii integrate de facility management de pe piaţa din România, în cadrul tranzacției cu Sarmis Capital;
• asistența acordată acționarilor Augsburg International, numărul trei în distribuția de piese auto în România, în tranzacția cu investitorul strategic Autonet Group, parte a Swiss Automotive Group (SAG) din Elveția;
• asistența acordată Zurich Insurance Company, cea mai mare companie de asigurări din Elveția și una dintre cele mai mari companii de asigurări din lume, în două tranzacții InsurTech: un parteneriat strategic cu Office Samurai din Polona și achiziția AlphaChat din Estonia;
• asistența acordată grupului antreprenorial Tester în vânzarea Solo Park, un parc industrial și logistic de peste 20.000 mp din Iași, către Oresa Ventures;
• asistența acordată acționarilor grupului Qubiz, specializat în furnizarea de soluţii şi servicii IT în regim outsourcing şi una dintre cele mai dinamice firme din Europa de Est, în tranzacția cu NewCold, un jucător global în construcția și gestiunea de spații logistice reci;
Asistența pentru FinTech Invoice Cash în obținerea unei investiții de la Menara Capital.