BET
17933.12
0.86%
BET-TR
37952.58
0.88%
BET-FI
58448.21
0.26%
BETPlus
2647.04
0.81%
BET-NG
1286.92
0.75%
BET-XT
1519.95
0.94%
BET-XT-TR
3179.35
0.96%
BET-BK
3264.79
1.05%
ROTX
39440.57
0.92%
Raiffeisen Bank a obținut un profit net de 54 milioane euro la jumătatea acestui an

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Raiffeisen Bank a obtinut un profit net de 54 milioane euro la jumatatea acestui an, continuand sa-si finanteze clientii din toate segmentele si sa investeasca in tehnologie pentru simplificarea interactiunii clientilor cu banca.

Portofoliul de credite a crescut in ultimele 12 luni cu 3%, pana la 4,32 miliarde euro. Creditele nou-aprobate in aceasta perioada au fost de 1,4 miliarde de euro, mai mult de o treime fiind acordate segmentului persoanelor fizice.

Pe acelasi segment banca a continuat simplificarea ofertei de servicii de tranzactionare si a reusit optimizarea costurilor si chiar acordarea de costuri zero in premiera pe piata romaneasca la o paleta extinsa de produse si servicii, prin includerea in pachetele de cont curent a solutiilor de finantare si economisire, crescand astfel utilizarea serviciilor electronice, in special mobile banking (+125%). Sustinerea planurilor clientilor s-a concretizat prin solutii de finantare constant imbunatatite in linie cu preferintele digitale ale clientilor (lansarea Flexicredit in www.raiffeisen.ro.) si prin simplificarea si cresterea rapiditatii contractarii produselor de creditare (Flexicredit, Casa Ta).

„Rezultatele la sase luni sunt inca o confirmare a pozitionarii noastre puternice pe piata bancara romaneasca. Anul acesta am implinit 20 de ani pe piata si sunt mandru de ce am reusit pana acum. Vom continua sa ne concentram pe dezvoltarea relatiilor cu clientii existenti, pe atragerea de noi clienti pentru a ne asigura o crestere echilibrata si constanta pe toate segmentele.” a spus Steven van Groningen, presedinte & CEO Raiffeisen Bank

Eforturile bancii de a oferi solutii accesibile de finantare pentru afacerile locale se regasesc in preocuparea de acorda finantari cat mai accesibile IMM-urilor. In mai 2017, Raiffeisen Bank a semnat doua noi acorduri cu Fondul European pentru Investitii (EIF), in valoare totala de 387 milioane EUR, sub programele COSME si Initiativa pentru IMM-uri, in vederea facilitarii accesului la finantare in urmatorii trei ani. In prima parte a anului 2017, soldul creditelor acordate intreprinderilor mici si mijlocii a crescut cu peste 10%. In acelasi timp, clientii IMM au fost foarte activi in tranzactionare, generand circa 3,6 milioane de operatiuni. Si in ceea ce priveste acumularile in conturile companiilor IMM-urile au avut o performanta deosebita, cu cresteri de circa 30%.

CITESTE SI:  Goldring și-a recrutat Director de vânzări și tranzacționare de la Bank of America și a majorat capitalul cu 300.000 de euro

In segmentul companiilor mari, banca a inregistrat finantari in crestere in domenii precum serviciile de sanatate, infrastructura, retail, auto, logistica, dar si in sectorul imobiliar, prin finantarea si refinantarea cu succes a unor proiecte de referinta din Bucuresti, Cluj Napoca sau Timisoara.

„Eforturile noastre se indreapta spre inovare si simplificare a interactiunilor cu banca. Clientii doresc o interactiune cat mai simpla si mai rapida, asteptarile lor cresc odata cu evolutia tehnologiei, iar noi trebuie sa raspundem acestor cerinte. Este clar ca fata industriei bancare se schimba, iar noi ne-am propus sa fim o parte din aceasta schimbare, ne-am propus sa fim deschizatori de drum, asa cum am reusit sa fim de multe ori pana acum”, a mai declarat Steven van Groningen, presedinte & CEO Raiffeisen Bank

In prima jumatate a anului 2017, banca a fost activa si in tranzactii desfasurate pe piata de capital. Raiffeisen Bank a facut parte din consortiul de intermediere al Digi Communications NV, unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicatii din Romania si Ungaria.